Драматизация на откъс от "Малкият принц"

25.12.2012 11:05

Дейности по Проект „Коменски” в НУ”Любен Каравелов” Нова Загора- декември 2012 година

 

презентиране на дейността 

                                                            Article about the performance of the

    Месец декември на 2012 година е наситен с много мероприятия в НУ ”Любен Каравелов” Нова Загора. Активното включване на учениците в традиционната изложба ”Коледна трапеза” както и в редицата интересни дейности по Проект „Коменски” от началото на учебната година ни дават повод да се гордеем с творческия потенциал, които учениците разгърнаха и показаха. За най-активните участници бяха подготвени Похвални грамоти както и Благодарствено писмо до родителите. Макар и рано обявена, новогодишната ваканция не успя да изпревари театралите в училище.

                                      

    В продължение на месец и половина ученици от театралната формация към НУ ”Любен Каравелов” Нова Загора подготвиха драматизация на откъс от книгата на Антоан дьо Сент Екзюпери - „Малкият принц”. Дейността е част от проект ”Земята е нашия дом. Изучаваме миналото, грижим се за настоящето и бъдещето. Lifelong LearningProgramme Comenius Multilateral school partnership “The Earth is our home. We learn about the past, we are concerned about the present and the future.”LLP-2011-COM-MP-053. Това е втората по рода си театрална постановка след представяната наскоро екологичната приказка „Малката мишка” от г-жа Писарова и учениците от 3а клас.

 Дейността се оказа много интересна и в същото време трудна. Учениците трябва да пресъздадат откъс от книгата на английски език като съумеят да  презентират творчески своите герои. Творбата е изключително философска и провокира към размисли не само нас възрастните. Главни герои в драматизацията са Яни Колев- в ролята на стрелочника, Николай Стоянов от 3 а -автор, Свилен Ралев от 3б – малкия принц, Станимир Маринов 3б- търговец, Божидара Георгиева 3б, дубльори- Драгомир Димитров 3б, Илия Гандев 3б, Добрин Данев 3а клас Творческият процес бе интересен не само през проведените репетиции, но и с подготовката на необходимия реквизит. Учители, които подготвиха драматизацията са г-жа Албена Колева и г-жа Росица Цонева, а драматизацията се засне от ученици от фото клуб. Актьорите очакват с нетърпение започване на учебните занятия на 7 януари2013 годи, когато театралната формация ще представи драматизацията на ученици, учители и родители в училище.

Проектът ”Земята е нашия дом. Изучаваме миналото, грижим се за настоящето и бъдещето. Lifelong Learning Programme Comenius Multilateral school partnership “The Earth is our home. We learn about the past, we are concerned about the present and the future.”LLP-2011-COM-MP-053.предоставя големи възможности на ученици и учетели. От стартирането му през септември 2011 година до месец декември 2012 година са проведени редица интересни и възпитателни по същността си дейности. След направено проучване активността на ученици, учители и родители е изключително голяма. Педагогическата колегия към НУ „Любен Караволв” оценява високо инициативността на учениците, отзивчивостта и подкрепата на родителите. Вярваме, че връзката между  ученик – учител - родители - училище е изключително важна за ползотворната ни работа, за постиженията на децата и бъдещите ни съвместни успехи.

 Календарът от бъдещите мероприятия е богат и разнообразен. Предстоят важни събития като Деня на влажните зони, Ден на водата, традиционната за училище еко кампания, честване на 9 май и „Пролет в Европа” както и посещение на нашите партньори в Турция и Румъния.

 

 

Драматизация на откъси от романа "Малкия принц" от нашиите приятели полските ученици