Голямата награда от Конкурса "Младите хора-активни европейски граждани"

30.05.2013 16:40

 

Голямата награда на  конкурса  

                       "Младите хора – активни европейски граждани"                        

     е присъдена на НУ „Любен Каравелов” Нова Загора.

    По случай обявяването на 2013 г. за Европейска година на гражданите Центърът за развитие на човешките ресурси и Информационният център „Европа Директно" – София обявиха  конкурс на тема: „Младите хора – активни европейски граждани”.

Като част от европейските училища, работещи по Програма „Учене през целия живот”,  Секторна програма „Коменски” , учениците от НУ „Любен Каравелов” Нова Загора се включиха в  редица дейности, посветени на  9 май Ден на Европа.  

    Така учениците от ПГрупа и г-жа Красимира Михайлова, първокласниците в ПИГ с възпитатели г-жа Пенка Желева, г-жа Ренета Митева и г-жа Ивелина Атанасова, учениците от 2а, 2б, 2в  клас с  класни ръководители  г-жа Добринка Малчева, г-жа Митка Болгурова и г-жа Нели Енева и възпитатели – г-жа Стоянка Влаева, г-н Росен Стоянов, г-жа Радмила Иванова,  учениците от 3а, 3б и 3 в клас с класни ръководители г-жа Рада Писарова, г-жа Албена  Колева, г-жа Пенка Калина, учениците от 4а клас и г-жа Добрина Овчарова, ПИГ 3 клас с възпитатели г-жа Яна Ралева и г-жа Грудка Момчилова осъществиха „Седмица на Европа в НУ „Любен Каравелов””.

    Участвахме в обявения  конкурса с няколко продукта. Снимките на дейностите  направиха учениците от фото клуба. Статия за конкурса написа  Дебора Свиленова от 4а клас, за филмчето помогна г-жа Малчева, а книжката с рисунки на учениците от 2 клас „Правата на детето в Европа” бе преведена от г-жа Росица Цонева на английски език.

    Очаквахме с нетърпение класирането.

     На 28 май 2013 г. резултатите бяха публикувани в сайта на Център за развитие на човешките ресурси. Радостта и удовлетворението бяха големи не само защото печелим Голямата награда на конкурса.

    За пореден път нашето училище получава такава висока оценка за своята работа. Признанието идва в дните на Славянската писменост и култура и носи своето послание за един изключително амбициозен колектив и всеотдайни учители.

Честита награда колеги!

 

Събития в НУ „Любен Каравелов” Нова Загора  през месец май 2013 година

 

Ден на Европа и Ден на ученическото самоуправление

https://youtu.be/nOmz6cxflIg

 

Участие в спортните инициативи по повод 17 май Ден на спорта

https://youtu.be/b3YK7ob9o7M

 

Ден на „Талантите на Любен Каравелов”

https://youtu.be/is3LDyj-CBc

 

Ден на Славянската писменост и култура 24 май

https://youtu.be/9JLlgiVl9K0

 

Първо място за Ивайла Генчева от 2 а клас и ученици от НУ Любен Каравелов” в конкурса на ТЕЦ Марица изток 2, Радио „Нова” и Община Нова Загора както и присъдена училищна награда за най-активно участие в конкурса.

https://youtu.be/wh3Qh8wb-rE