What is Spring in Europe?

08.05.2013 16:49

                                                          ИГРАЙ С НАС

Последната седмица на месец април в НУ "Любен Каравелов" стартира дейността "Пролет в Европа". Тя се осъществи с редица мероприятия, посветени на 9 май-Ден на Европа. През тази седмица се проведоха интересни, полезни и образователни инициативи на учители и ученици в училище.

  • Началото на Седмицата на Европа бе поставено със Спортния празник на децата от Подготвителната група и г-жа Красимира Михайлова. "...Родителите, баби, дядовци, каки, батковци, приятели се наслаждаваха на изявите на малките спортисти. Празникът започна с кратка литературна програма за пролетта, но най-атрактивни бяха спортните игри. Двата отбора се състезаваха всеотдайно и се бориха за първото място. Битката беше равностойна. През цялото време състезателите бяха аплодирани от гостите. Идеята за състезанието беше възторжено посрещната от нас родители и приятели на децата. Пожелаваме си повече такива празници и състезания сред природата. Благодарим за оказаното ни съдействие на община  Нова Загора..." сподели г-жа Михайлова.

     

  • По повод обявената инициатива, директорът на училището г-н Цветанов заяви рекламни материали и книжки от Европа Директ гр. софия. Така в училище пристигна голям колет с интересни книжки  и информационни бюлетини за Европейския съюз, много плакати, много информационни табла за децата. Те бяха изложени във фоайето на училището и предизвикаха голям интерес у учениците. В часовете по Занимания по интереси учениците прочетоха книжките  и изказваха мнения по прочетеното.
  • На 8 май, по Околен свят, се проведе "Час за Европа" във 2а, 2б и 2в класа, с класни ръководители г-жа Н. Енева г-жа Болгурова г-жа Малчева. На учениците бе предоставен видео материал за Европейския съюз, държави , езици, валута, права на детето в Европа. След емоционалното възприемане на поднесената информация учениците посетиха европейския портал за деца, а бурен интерес предизвикаха он-лайн игрите Spring Day 2009 в раздела Образователни ресурси.
  • На 8 май учениците от фото клуба проведоха своето празнично занятие като се запознаха с европейските инициативи за деца, публикуваните материали в сайта на Пролет в Европа както и образователните материали "Да опознаем Европа". Виртуалната обиколка из европейските страни, запознаването с европейската валута и езиково многообразие се оказа обширна тема, която предизвика нестихващ интерес през целия ден.
  • Сайта на Пролет в Европа и ресурсите, както и Европа-Кът за деца посетиха и учениците от ПИГ в занятията след обед. Играта "Пъзел", Викторина,  сайта на "Евро училище", сайта на "Вкусната дружинка", сайта "112, единният европейски номер за спешни повиквания" се оказаха интересни заинтригуващи детския интерес. Много от учениците споделиха, че ще играят отново в Детски кът Европа.
  • Първокласниците също се включиха в дейността "Седмица на Европа". Пътешествието в Европа започна в класната стая с таблото за символите на Европейския съюз. В часовете Занимания по интереси в ПИГ те продължиха да опознават и затвърдяват знанията си за страните в Европейския съюз като участваха в рисунка на асфалт на тема "Европейски знамена". На алеята за игри те нарисуваха като голямо пано флаговете на държавите от Европейския съюз. За тази си смела изява се подготвиха предварително със своите възпитатели. Четоха интересните книжки за Европейския съюз както, раздадени от г-н Цветанов.
  • Предстои Ден на ученическо самоуправление - .9 май. Предварително класните ръководители уточниха часовете и учениците, които ще ги провеждат. За всички учители се осигури бадж, учебни материали и разбира се получиха добри съвети от своите преподаватели.

още снимки- в уеб албума