CARBON DETECTIVES - BULGARIA - GREEN LESSONS

29.02.2012 14:40

ЗЕЛЕНИ ДЕТЕКТИВИ

В НУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"

НОВА ЗАГОРА още  снимки тук...

 

      Уважаеми  съграждани,

Скъпи ученици,

 

    Днес 22.02.2012 Г. учениците от  II Б от НУ „Любен Каравелов” Нова Загора  с класен ръководител г-жа Албена Колева  представиха поредната новаторска, вълнуваща и благородна  инициатива, свързана с глобалния  проблем  за опазването на околната среда и природните ресурси. Това е една идея  и в същото време призив към осъзнаване на случващото се около нас. Желание за промяна в мисленето и отговорностите на всеки човек. Неизменна част от екологичното обучение и възпитание в нашето училище.

След тежката зима и многото климатични промени, които се случиха  в последните години е време да  осмислим бъдещето си. А то задава много въпросителни.

„ Какво знаем?”, „ Какво искаме ?” и най- важният „ Какво да правим?”- това са само част от многото въпроси, които  тревожно  ни развълнуваха и на които ще търсим отговори. Но времето не чака само думи , но  и активна промяна.

Често забравяме, че самите ние също оказваме силно въздействие върху природата чрез начина на съществуване или с нещата, които правим. Затова решихме да споделим Зелената идея, чиято единствена цел е опазването на живота във всичките му разнообразни форми.

            Да бъдеш „ зелен” означава  съзнателно да промениш навиците си, които имат положителен ефект за околната среда.

„ Бъди зелен!” звучи модерно, актуално , зареждащо и е  позитивно послание и налагащ се призив  към човечеството заради бъдещето.

Ние сме „ Зелени детективи” – търсещи, активни, дейни ученици  с  желание да направят един по- зелен свят.

Нашата мисия е да опазваме енергията и да се грижим за нейното пестене и разумно използване в училище, у дома.

  ПОСЛЕДВАЙТЕ НАШИЯ ПРИМЕР, БЪДЕТЕ „ ЗЕЛЕНИ” В МИСЛИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА СИ!