Конкурс за рисунка"Планетата Земя-свят без война"

07.11.2011 20:10

    През месец октомври учениците от НУ"Любен Каравелов" се включиха в обявения конкурс за детска рисунка  на тема "Планетата Земя-свят без война". Малките художници показаха своята воля  за мир  и щастливо детство. Художествените творби бяха оценени от комисия в състав: родител, учители, художници. Ето и най-интересните произведения от тях...

Вижте клипчето тук...

Комисия от учители постави на учениците задача заедно с проекта за лого да нарисуват рисунка на тема : «Нашата земя-планета без война». Поставената задача беше през последната седмица на м. октомври. Децата имаха възможност да рисуват с техника и материал по избор: акварел, темпер, цветни моливи и др.

В рамките на една седмица, в часовете по изобразително изкуство, в часовете по занимания по интереси в ПИГ както и в СИП Изобразително изкуство, учениците имаха възможност да обмислят идеята си за рисунка.
Много деца с желание се отзоваха на призива и участваха над 50 рисунки в конкурса.
През първата седмица на м. ноември комисията се събра, като покани и още двама художници, които да дадат своето компетентно мнение за детските творби. Това бяха родител на ученик от първи клас и художник – приложник. Рисунките, които разгледахме ни впечатлиха с изобразителните умения, които децата притежават, с таланта и идеите. Разбира се, че след дълго коментиране на творбите комисията избра шест най-добри рисунки, в които децата са изобразили мечтите си за мир и приятелство.
Тези рисунки участваха в изработването на календар, заедно с другите предложени от партньорите ни детски картини.
Всички рисунки бяха поставени в кътове по изобразително изкуство, където гостите ни от страните - партньори имаха възможност да ги разгледат, когато посетиха училището ни.

 

 

Calendar Calendar Calendar