Performance of a folk tale in English"The enormous turnip"

23.03.2013 13:14

 "The enormous turnip" - web album

В началото на месец март 2013 година започна усилена подготовка на учениците от 2 клас при НУ "  Любен Каравелов" Ново Загора за драматизация на позната и любима детска приказка.  Приказката се представи на български и английски език пред публика - учениците от първи клас и подготвителната група в училище.

 

 

     Целта бе да разкажем, на нашите партньори по проекта, българска приказка, в която се разкрива трудолюбивостта на народа ни и да провокираме детския талант. При подготовката на приказката за драматизация участват учениците от 2а, 2б и 2 в клас с класни ръководители г- жа Енева, г-жа Болгурова и г-жа Малчева.  Учениците имаха за задача да представят убедително и достоверно своите герои. Задачата не бе лесна. Наред с изработването на театралния афиш, с подготвянето на облеклото на героите, учениците трябваше за научат думите на английски език. Така след  забавните и интересни репетиции с г-жа Цонева се оказа, че всички ученици от трите класа знаят думите на английски език. Породи се идеята да се включат повече деца, за да получи всеки удовлетворение от положения труд. Така в драматизацията се появиха 3 дядовци, 3 баби, 3 внучета, 3 кучета, 3 котки, 3 мишки и приказката придоби нов облик. За музикален  фон бе използвано типична българска ръченица.

Действието в приказката се разви бързо и много емоционално. Героите отлично казваха думите си и показаха че са обогатили своя активен речник по английски език. Публиката бе пристрастна и с радост откликваше на репликите и появата на следващия герой на сцената.  Накрая всички ръкопляскаха на учениците, показали завидно актьорско майсторство. Драматизацията на приказката се превърна в празник и надяваме се всички участници и публиката да са останали удовлетворени от емоционалното преживяване. А ние учителите на учениците от 2 клас благодарим на родителите, които взеха задачата присърце и ни помогнаха при подготовката на театралните костюми. Театралния афиш и покана за публиката бяха подготвени от учениците от фото клуба при НУ "Любен Каравелов" Нова Загора.

 Благодарим и на учениците от 3б клас, които заснеха  професионално драматизацията и направиха снимки.