Празник на Славянската писменост* Щастливо детство

22.06.2012 07:55

Празник на славянската писменост и култура 2012 година

Всяка година, по традиция учители и ученици от НУ „Любен Каравелов” Нова Загора участват в празничното шествие в града, организирано от община Нова Загора по повод 24 май. През 2012r. и 2013 година празничните шествия бяха документирани и заснети от г-жа Д. Малчева. Кадрите са споделени с партньорите при поредната мобилност.

 На тези празници и на традиционния Прием на кмета на гр. Нова Загора се награждават номинирани колеги от училище за особени заслуги за развитието на просветата и на училището. През 2013 година г-н Иван Цветанов, директор на училището бе удостоен с почетната награда медал „Диньо Петков Сивков” за изключителен принос за развитието на образованието в община Нова Загора.
 През 2012 година учениците от 1а,б,в клас проведоха традиционното за първокласниците тържество ”Вече сме грамотни”.
 В последните часове по четене и писане учениците от 1а клас нарисуваха и оцветиха буквите от българската азбука, за да се подредят в книжка. Книжката бе подарена на нашите партньори.
 Всеки от координаторите на проекта изготви доклад за азбуката на своята страна. Докладът на нашето училище изготви и преведе на английски език г-жа Р. Цонева.
 Докладите са оформени в е-книжка - краен продукт от г-жа д. Малчева и сподели в общата поща и сайта на проекта.
 
Internet
 
книжка “What do you know about your alphabet?”      https://www.youblisher.com/p/687705-What-do-you-know-about-your-alphabet/

 

*********************************************************************************

Щастливо детство

 

 

През изминалата учебна година в НУЛюбен Каравелов" се проведоха редица дейности по европейския проект "Земята е нашия дом" към секторна програма "Коменски", ЦРЧР. Всички те са насочени към личността на детето, което е в центъра на процесите на образование и възпитание в началното училище. Проектът е насочен към формиране на ключови компетенции, основни за развитието на учениците от 1-4 клас. В края на учебната 2011-2012 година в НУ „Любен Каравелов” , на 19 май, се проведе дейността рисунка на асфалт. Дейността се подготви от класните ръководители на 1, 2, 3, 4 клас. Ученици и родители бяха поканени в двора на училището, където предварително бяха подготвени местата за рисуване.

На учениците, представители от различните класове, бe зададена тема на рисунката на асфалт „Моето щастливо детство”. Учениците изпълниха своя идеен замисъл с тебешир като пресъздадоха сцени-очаквания от предстоящата ваканция.

След приключване на дейността на всички участници бе раздадена грамота за участие и бе направена обща снимка с родители и ученици. Г-н Иван Цветанов поздрави за интересните рисунки децата и им пожела щастливо лято. След направените фотографии бе направен клип, споделен с партньорите ни по проекта и бе публикувано в сайта на училището и на проекта.

 

П      Педагогическата колегия изказва своята благодарност на учениците и техните родители, за активното им включване .

         По повод предстоящата мобилност в Полша се направи Доклад за постиженията ни и развитието на проекта.

               Бяха подготвени подаръци за нашите партньори, продукти  и крайни резултати, дискове със снимки и материали.

                  В мобилността ще  участват 15 учители. Доклад за работата по проекта:

                            https://parcomen.webnode.com/news/izplnjeni-djejnosti-i-rjezultati-po-projekt-zjemjata-je-nashija-dom/