Quiz and investigation “How green are you?”/ Video - C.E.I.P. Nuestra Señora del Carmen

16.04.2012 13:07
Quiz and investigation “How green are you?”
Photo album “Easter and other holidays in Partners’ countries”
 
НУ „ Любен Каравелов” е училище със зелен флаг. Като такова всяка година то провежда обучение и възпитание на учениците в интелигентно използване на енергията. Спазва, провежда своята енергийна стратегия.
През периода 2011,2012,2013 година дейностите в това направление са под знака на европейския проект „Земята е нашия дом. Изучаваме миналото, грижим се за настоящето и бъдещето” Програма Учене през целия живот” Секторна програма „Коменски”.
Постигането на резултати по тази дейност се дължи на активната работа на учители, възпитатели и ученици през 2011-2012 учебна година. Дейността се проведе в няколко направления:
 Час на класа - урочни единици на тема „Енергия”;
 Часове на тема „ Енергия, видове енергия и как да я пестим” по Окален свят, Човекът и природата бяха проведени във 2,3,4 клас като учителите разработиха предварително урочни единици. С тях де включиха в европейската надпревара на състезанието U4energy;
 Дейност на Зелени детективи в училище;
 Презентиране на дейностите чрез участие на ученици и учители в европейските състезания „Въглеродни детективи” и U4energy;
 Като оценка на целогодишното обучение по темата бе проведената викторина на тема "Колко си зелен?” Тя се проведе в 3 и 4 клас като учениците имаха възможност да покажат наученото.
 
 
Заедно с това учениците бяха запознати с посрещане и честване на Великден в нашите партньори. Бяха представени снимки от мобилността в Испания, където учителите наблюдаваха грандиозно Великденско шествие в Малага.
 
 

**************************************************

Video Spain

Тук ще имате възможност да видите част от видеоконференцията на испанския ни колега  координатор на проекта от училище 

C.E.I.P. Nuestra Señora del Carmen по повод срещата на партньорите по проекта "Земята е нашия дом"